top of page
BAR_7080.JPG
Rory Ubbink
Kindertandarts

Rory Ubbink (36) heeft de afgelopen tien jaar in diverse verwijspraktijken binnen de kindertandheelkunde gewerkt. Vanuit die ervaring heeft hij een heldere, eigen visie op de kindertandheelkundige praktijk ontwikkeld. Een visie waarin de woorden “preventief” en “coöperatief” centraal staan.

 

Als kindertandarts ziet hij het als zijn taak om kinderen te leren omgaan met de brede tandheelkundige setting. Een pedagogische benadering waarbij de behandelaar samen met kinderen én ouders werkt aan een betekenisvolle gedragsverandering, met oog voor de unieke situatie van elk kind. Dat betekent inzetten op preventie; maar ook kinderen laten wennen aan de reguliere tandheelkundige zorg, het aanleren van een coöperatieve basishouding en het bieden van nazorg op maat. Een insteek waar u, als tandarts, in het verdere contact met kind én ouder baat bij zult hebben.

 

Indien nodig is er de mogelijkheid om te behandelen met orale sedatie in onze eigen praktijk. Hiermee kunnen we in veel gevallen voorkomen dat een kind opnieuw verwezen moet worden voor een narcose-behandeling.

 

Naast zijn werkzaamheden in de kindertandheelkundige praktijk is Rory mede-eigenaar van de Academie voor Kindertandheelkunde en heeft hij enige jaren onderwijs ontwikkeld en verzorgd op ACTA.

bottom of page